Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ TİPİ NASIL ANLAŞILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL
DETOX DRY SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Arındırıcı Kuru Toz Şampuan
1.390,00 TL 1.112,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL

Saç Bakımı

SAÇ TİPİ NASIL ANLAŞILIR?

  • Şubat 24, 2023

Saç bakımında kullandığınız ürünlerin etkili olması için öncelikle saç tipinize uygun seçimler yapmanız gerekli. O halde hadi gelin saç tipinizi birlikte keşfedelim.

Mutlaka şöyle bir durum başınıza gelmiştir; büyük bir hevesle aldığınız saç bakım ya da şekillendirme ürünü hiç de umduğunuz gibi sonuçlar ortaya koymaz. Peki, bunun sebebi ürünün kötü olması yoksa saç tipinize uymaması mı?

Genellikle bu aşamada “Bu ürün hiç de güzel değilmiş.” gibi bir algı oluşsa da, çoğu zaman saç yapınıza uymadığı için beklediğiniz sonuçları gözlemleyemezsiniz. Saç stilistleri ve uzmanlarının “saç tipinize uygun ürünler seçin” önerisi de böyle durumların yaşanmaması için aslında. 

Saç türleri
Burada kategorize edebileceğimiz bazı şeyler var. İlk önce farkına varmamız gereken şey saç dokusu ve saç tipinin farklı kavramlar olduğu. Saç dokusu özellikle tek tek saç tellerini ifade ederken, saç tipi saçın geneli olarak düşünülebilir. Saç tipinizi ve dokunuzu bilmek, saçınızın karakterini, ona sağlık kazandırmak için kullanılacak ürünleri ve en iyi nasıl şekillendireceğinizi anlamanıza olanak tanır. 

Saç tipi nasıl anlaşılır?
Saç tipini düşündüğümüzde, düz, dalgalı ve kıvırcık olarak ayırmamız mümkün. Elbette hali hazırsa saçlarınızın tipinin ne olduğunu biliyorsunuzdur.  Ancak bunu öğrenmenin bir yolunu yine de söylemiş olalım. Saç tipimi nasıl anlarım diye merak ediyorsanız öncelikle saçınızın kendi kendine havayla kurumasına izin vermelisiniz.

- Herhangi bir dalga ya da bukle olmadan kurursa düz,

- S şeklinde dalgalar oluşuyorsa dalgalı,

- Belirgin bukleleriniz varsa kıvırcık saçlara sahipsiniz demektir.

Saç dokusu nasıl anlaşılır?
Saç tipi nasıl anlaşılır? sorusuna cevap verdik. Sırada ise saç dokusu var. Buradaki ayrımı da tellerin kalınlığından yola çıkarak şu şekilde yapabiliriz; ince, orta ve kalın…

İnce telli saç: Oldukça narin olan ince telli saçlar, kırılmaya da en yatkın olan saç dokusudur. Eğer kullandığınız bazı ürünler saçlarınızı ağırlaştırıyorsa ya da ısıyla şekillendirmenin ardından saçlarınız çok çabuk bozuluyorsa ince telli saçlarınız var demektir.

Orta telli saç: Burada ince telli saçtan farklı olarak saçlar kırılmaya daha az meyillidir. Yapısal olarak orta telli saçlar genellikle korteks ve kütikül olmak üzere iki katmana sahiptir ve medulla adı verilen üçüncü bir katmana da sahip olabilir.

Kalın telli saç: Kalın telli saçlı kişilerde medulla içeren çok sayıda saç teli bulunur. Ayrıca şekillendirme ve kimyasal işlemler konusunda daha dirençli olduklarından saç dokuları arasında kırılmaya karşı en sağlam olan da kalın telli saçtır. Bununla birlikte kalın telli saçların doğal kuruma süresi uzundur ve elektriklenmeye de meyillidir.

Saç tipi ve dokusuna göre bakım önerileri
Bu noktada da size verebileceğimiz bazı öneriler mevcut elbette.

- Düz saçlı kişilerin saçları yağlanmaya daha yatkındır ve daha basık görünebilir. Kuru şampuanlar ise onlar için tam olarak kurtarıcı rolünde.
- Dalgalı saçlılar jel veya köpük gibi ürünler kullanmalıdır. Dalgalarını daha belirgin hale getirmek için saçlarınızı difüzör yardımıyla kurutabilirler.
- Kıvırcık saçları olanlar elektriklenmeyi kontrol etmek ve kırılmaya karşı korunmak için daha fazla neme veren ürün kullanmalı. Ayrıca ağır sülfatlar içeren şampuanlardan da kaçınmalılar.
- İnce saçlı kişiler saçı ağırlaştırma ihtimaline karşı ağır nemlendiriciler ve yoğun yağlar içeren ürünlerden uzak durmalılar.
- Kalın telli saçları olanlar ise elektriklenmeye karşı koymak için mutlaka düzenli olarak nemlendirici maske kullanmalı ve yine günlük bakım rutinlerinde de yağ bazlı ürünlerle bu nemi saçlarına hapsetmeliler.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ