Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇTAKİ TURUNCULUK NASIL GİDER?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4P BLONDE ENHANCER TONING SHAMPOO
OLAPLEX
Renk Koruyucu & Bağ Güçlendirici Mor Şampuan
1.490,00 TL 1.345,00 TL
BLONDE ENHANCER DUO
OLAPLEX
Sarı Saçların Rengini Koruyan & Canlandıran Bağ Güçlendirici İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
THE BLONDE MAINTENANCE SYSTEM
OLAPLEX
Sarı Saçların Rengini Koruyan & Bağ Güçlendiren Bakım Seti
4.470,00 TL
BONDING & NOURISHING PROTECTOR DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Saçları Besleyen İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 5P BLONDE ENHANCER TONING CONDITIONER
OLAPLEX
Renk Koruyucu & Bağ Güçlendirici Mor Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL 1.345,00 TL
THE BRIGHTENING DUO
OLAPLEX
Sarı & Gri Saçların Rengini Canlandıran Bağ Güçlendirici İkili Bakım Seti
2.980,00 TL 2.685,00 TL
GOODBYE, DRY BLONDE ROUTINE
OLAPLEX
Sarı & Gri Saçların Rengini Koruyan & Nemlendiren & Bağ Güçlendiren Saç Bakım Seti
4.470,00 TL 3.995,00 TL
THE BLONDE & GREY HAIR-STRENGTHENING SYSTEM
OLAPLEX
Sarı & Gri Saçların Rengini Koruyan & Bağ Güçlendirici Saç Bakım Seti
4.470,00 TL 3.995,00 TL

Boyalı Saçlar

SAÇTAKİ TURUNCULUK NASIL GİDER?

  • Temmuz 03, 2023

Eğer turunculaşan saça ne yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız, bunun için hem birkaç çözüm yolu hem de turunculaşma karşıtı şampuan önerimizi keşfetmeye ne dersiniz?

Sarı saçların ortak endişelerinden biridir turunculaşma. Üstelik bunu yaşamak için saçlarınızı tamamen sarıya boyatmış olmanıza da gerek yok. Aralara attırdığınız sarı ışıltılar sonucunda da saçlarınızda zaman içinde turunculaşma yaşamış ya da yaşıyor olabilirsiniz. 

Turunculaşan saç, boyalı saçlarda ortaya çıkan istenmeyen sıcak tonları ifade eder. Genellikle platine boyanmış veya sarıya boyanmış koyu renkli saçlarda görülür. 

Saçta turunculuk neden olur?
Saç boyası kırmızı, mavi ve sarı olmak üzere üç farklı pigment renginden oluşur. Mavi renkli moleküller genellikle daha hızlı solarak sarı ve kırmızı renkleri ortaya çıkarır. Bu renkler birlikte turuncu bir ton oluşturur.

Eğer saçınız bir profesyonel tarafından boyanmadıysa ve boyanın oranı doğru ayarlanmadıysa, saçınızda turunculaşma bir nevi kaçınılmaz.

Ayrıca yaz boyunca saçlar potansiyel olarak renk açıcı kimyasallara maruz kalıyor. Klor ve güneş gibi saçların genel sağlığını olumsuz etkileyen detaylar, saç renginin solmasına ve hatta turunculaşmasına neden olabiliyor.

Evde saçtaki turunculuk nasıl gider ? Turunculaşan saça ne yapılır ?
Saçımda turunculuk var diyorsanız, böyle bir durumda kaldığınızda öncelikle evde kendinizin yapabileceği bazı şeyler var. 

1- Sülfatlı şampuanlardan kurtulun
Pek çok marka, iyi köpürmesi için içeriğinde sülfata yer verir. Ancak sülfatlar saçınıza zarar verebilir. Saçtaki rengi ve nemi alırlar, böylece saçlar çok daha kırılgan ve donuk hale gelir. Boyalı saçlar için şampuan ve saç kremi tercih ederken, mümkün olduğu kadar sülfat içermeyen versiyonlarına şans vermelisiniz.


2- Saç bakımına mutlaka mor şampuan ekleyin
İşte saçtaki turunculaşmayla savaşmanın en etkili adımı bu; saç bakım rutinine mor şampuan eklemek… Turunculaşma karşıtı mor şampuan renklendirme işlemlerinden sonra ortaya çıkan turunculaşmayı yok etmeye büyük ölçüde yardımcı oluyor. Ayrıca mor şampuan herhangi bir saç renginde aşırı sıcaklığı ortadan kaldırabiliyor. Üstelik haftada sadece 1 kez kullanmanız da yeterli.

Mor şampuan konusu açılmışken, hemen önerimizi de sizlere sunalım. Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo, yoğun işlem görmüş saçlarda istenmeyen turuncu ve sarı yansımaları gözle görülür şekilde engelliyor. Saçın parlaklığını 3 kat artırıyor. Üstelik bunu sülfatsız içeriğiyle yapıyor. Tek kullanımdan sonra bile saçı daha parlak bir görünüme kavuşturuyor.

3- Isıyla şekillendirmeden önce saçlarınızı koruyun
Pek çok kişi saçlarını düzleştirici ya da maşa gibi ısıl aletlerle şekillendirmeyi tercih ediyor. Ancak ne yazık ki ısı, turunculaşmanın daha hızlı gerçekleşmesine neden olabiliyor.  Bunu önlemek adına ise Olaplex No.7 Bonding Oil ya da Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum gibi 232 dereceye kadar ısı koruması sağlayan yağ ve serumlar kullanabilirsiniz.

4- Duş başlığınız için bir su filtresine yatırım yapın
Duş başlığınız için bir su filtresine yatırım yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu tarz bir başlık, sadece birikmeye neden olabilecek ve turunculaşma yaratacak sert suyu ve mineralleri filtrelemekle kalmaz, aynı zamanda saçınızın daha yumuşak ve sağlıklı olmasına da katkıda bulunur.

5- Saçlarınızı güneşten ve havuzdan koruyun
Özellikle yaz aylarında saçlarınızı hem rengini hem de sağlığını korumak istiyorsanız, gerekli önlemleri almalısınız. Yüzme havuzlarında yaygın olarak bulunan klor saçınızı kurutabilir, saçlarınızı donuk ve hasara açık hale getirebilir. Ve saç zarar gördüğünde, saç renginin korunması daha zor hale gelir. Aynı şekilde güneşe ise saç renginin daha hızlı solmasını ve turunculaşmaya neden olur. 

Önlem almak adına havuza girerken bone kullanabilir, güneşe çıkmadan önce de saçlarınıza UV koruma özelliği olan serumlar sürebilir ve bir şapka takarak ekstra koruyuculuk sağlayabilirsiniz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ