Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİNE NE İYİ GELİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
WHITE LUCENT ILLUMINATING MICRO-SPOT SERUM
SHISEIDO
Koyu Lekeleri Hedef Alan Aydınlatıcı Serum
7.100,00 TL
WHITE LUCENT OVERNIGHT CREAM & MASK
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Gece Bakımı (Maske&Krem)
5.250,00 TL
WHITE LUCENT BRIGHTENING GEL CREAM
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Jel Krem
4.550,00 TL
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL

Cilt Lekeleri

HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİNE NE İYİ GELİR?

  • Mart 16, 2023

Cilt lekeleri pek çok kişi için önemli problemlerden biri olsa da özellikle hamilelikte daha sık karşılaşılabiliyor. Peki, bunun için neler yapılabilir?

Hamilelik mucizevi bir süreç olmasıyla birlikte pek çok değişimle de birlikte geliyor. Özellikle de cilt üzerinde… Her ne kadar bütün hamile kadınlar için geçerli olmasa da, kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ya da alerji gibi farklı problemlerle bu dönemde sıklıkla karşılaşılabiliyor. Bunlar arasında bir de cilt lekelerini eklemek şart çünkü en önemlilerinden biri de o. Sadece yüz bölgesinde değil, kol ve bacaklar gibi vücudun farklı bölgelerinde de gözlemlenebiliyor. 

Hamilelikte cilt lekeleri neden olur?
Nasıl östrojen hamilelik sırasında tüylerin uzamasına neden oluyorsa ve progesteron şişkinliğe sebebiyet verebiliyorsa, hormonal değişimler de cilt kararmasına ya da cilt lekelerine yol açabiliyor. Hamile kadınların yaklaşık yüzde 90'ını bu problemle karşı karşıya kalabilirken hamilelik ilerledikçe yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Buna ayrıca melazma da deniyor. Melazma, cildinizdeki melanositlerin yani renk üreten hücrelerin herhangi bir nedenle ekstra pigment ürettiği bir cilt bozukluğu. Yüzdeki koyu lekeler güneşe maruz kalma, belirli cilt bakım ürünlerinin veya tedavilerinin kullanımı ve hatta genetik ile de şiddetlenebiliyor. 

Hamilelikte cilt lekelerine ne iyi gelir?
Bu süreçte cilt lekeleriyle karşı karşıya kalındıysa, aşağıdaki adımları uygulayarak işe başlayabilirsiniz;

1- Cilt lekelerine özel bakım ürünleri kullanın
Eğer cilt lekelerinizden şikayetçiyseniz, hem oluşmalarını önleyecek hem de var olan lekelerin iyileşmesini sağlayacak ürünlere şans verebilirsiniz. Shiseido’nun White Lucent serisi ise bunun için adeta biçilmiş kaftan. Koyu lekeleri, cilt donukluğunu ve ton eşitsizliğini hedef alan seride üç farklı ürün bulunuyor;
White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum: Cildin iç ve dış melanin bölgelerini özel olarak formüle edilmiş bileşenler ile etkiler. Koyu lekeleri, cilt donukluğunu ve ton eşitsizliğini iyileştirir ve yenilerin oluşmasını önler. İçten parlayan daha eşit ve aydınlık bir cilt ortaya çıkarır. Cildin tüm katmanlarında melanini hedef alan ve özel bir teknoloji olan Sakura Bright System’a sahiptir.
White Lucent Brightening Gel Cream: Cilde renk veren pigmentleri uyaran faktörleri kontrol eder, aşırı melanin üretimini bastırır ve var olan lekelerin rengini açar. Yeni leke oluşumuna karşı ciltte bariyer oluşturur. Kuruluktan kaynaklanan ince çizgilerin oluşmasını önlemek için cildi 24 saat nemli tutar. Anında nem ile doymuş cilt görüntüsü sağlar.
White Lucent Overnight Cream&Mask: Cildi güçlü şekilde aydınlatma özelliği taşır ve 2 farklı şekilde de kullanılabilir. Ürünü maske olarak kullandığınızda badem büyüklüğünde bir miktar, gece kremi olarak kullandığınızda ise daha kalın bir tabaka olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Cilde hafif ve ipeksi bir aydınlık verir. 1 ay sürekli kullanımdan sonra cilt gözle görünür şekilde daha aydınlık hale gelir.

2- Güneşli olmasa bile cildinize her gün güneş kremi uygulayın 
Cildin son derece hassas olabileceği bir dönem. Yani evde olsanız bile pencereden içeri giren bol güneş ışınları cildinizi etkileyebilir. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı cildi koruyan güneş kremlerini bu dönemde sıklıkla kullanmalısınız.
3- Cildinizi koruyun
Eğer güneşin kendini daha yoğun şekilde gösterdiği dönemlerde hamilelik yaşıyorsanız, güneş kremi kullanmaya ek olarak, yüzünüzü koruyan şapkalardan da mutlaka destek alın.4- Folik asit konusunda doktorunuza danışın
Bazı uzmanlar ciltteki renk değişimlerinin folik asit eksikliği ile bağlantılı olduğunu söylüyor. Bu sebeple doktorunuza danışarak folik asit desteği kullanmanızda da fayda olabilir. 
MT List mailing için başlık revizenizi yeni gördüm kusura bakmayın lütfen ama revize verirsek gecikiriz diye korkuyorum  ikinci mailingimiz için bu düzenlemeyi yapsak uygun olur mu sizce?

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ