Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
PUDRA FONDÖTEN NEDİR? ÇEŞİTLERİ NELERDİR? KİMLER İÇİN UYGUNDUR VE NASIL KULLANILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
SOFT MATTE PRIMER
NARS
Cildi Matlaştıran ve Pürüzsüzleştiren Makyaj Bazı
1.880,00 TL
SYNCHRO SKIN SOFT BLURRING PRIMER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Baz
2.050,00 TL
RADIANCE PRIMER SPF35
NARS
Aydınlatıcı, Enerji Verici, Canlandırıcı Makyaj Bazı SPF35
1.880,00 TL

Fondöten

PUDRA FONDÖTEN NEDİR? ÇEŞİTLERİ NELERDİR? KİMLER İÇİN UYGUNDUR VE NASIL KULLANILIR?

  • Haziran 29, 2020

Makyaj, kadının güzelliğini ve ışıltısını maske gibi kapatmadan ortaya çıkarmalıdır. Cilt, kadife gibi lüks ve yumuşak görünmelidir. All Day Luminous Powder Foundation ile artık bu mümkün.” 

–Francois Nars 
 

Kompakt fondötenler yani pudra fondötenler adı üstünde pudra ve fondöten lüksünü bir arada sunan, pürüzsüz bir cilt yaratırken ağırlık yapmayan ürünlerdir. Pudra görünümlü fondöten kapatıcılığında bu ürünlerin en önemli özelliği ise ıslak ve kuru kullanılabilme özellikleridir. Kuru süngerle uyguladığınızda doğal kadifemsi bir cilt ederken, nemli süngerle uyguladığınızda yoğun kapatıcılığa sahip pürüzsüz bir cilt görünümü kazanırsınız. Fondöten özelliği taşımasına rağmen likit bir yapısı olmadığı için pratiktirler, her zaman her yerde uygulanabilir ve üzerine sabitleme için pudra sürmeye gerek kalmaz. Üstelik çok da kalıcıdırlar. 
 

 

Kimlere uygundur?
 

Kompakt fondötenlerin amacı cildi kadifemsi bir görünüme ulaştırmaktır. Yoğun kapatıcılığa sahiptirler. Yoğun ve mat dokularından dolayı çizgilerin arasına dolup kırışıklıkları daha çok ortaya çıkarabilirler. O yüzden kompakt fondötenleri olgun ciltlerde ve kuru cilde sahip olanlarda kullanmamak daha iyi olur. 
 

Kompakt fondötenler özellikle yağlı ve karma ciltliler için idealdir. Cildin parlak ve yağlı görüntüsünü kontrol altına alırlar. Cilt ile çok güzel bütünleşirler. Ama kuru ciltlilerin de kullanabileceği kremsi formda olanları da vardır.
 

Pudra fondöten çeşitleri

 

Ödüllü bir ürün / Nars Radiant Compact Foundation

Allure Dergisi tarafından 2014’ün ‘En İyi Güzellik Ürünü” seçilen Nars Radiant Compact Foundation yani aydınlatıcı kompakt fondöten, pudra-renkli nemlendirici-fondöten üçlüsünün bir birleşimi. Krem dokulu olduğu için nemlendiricidir ve likit fondötenin tüm kapatıcılığına sahiptir. Kremsi yapısından dolayı yağlı ve sorunlu ciltler hariç herkes rahatlıkla kullanabilir. Süngeri nemlendirip uygulama yaptığınızda ürünün kapatıcılığı artar ve daha ışıltılı, nemli bir görünüm elde edilir. Sünger ile kuru uygulama yaparsanız daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Kapatıcılığı ayarlanabilir, istediğiniz örtücülüğü elde edene kadar üst üste uygulama yapabilirsiniz.

 

 

Özel ışıltı teknolojisine sahip / Nars All Day Luminous Powder Foundation SPF15

Nars ailesinin yeni gözbebeği Nars All Day Luminous Powder Foundation, özel ışıltı teknolojisi ile cildi pürüzsüzleştiriyor ve ciltteki renk bozukluklarını dengeliyor. Böylece cilt aydınlık ve berrak bir görünüme kavuşuyor. Üstelik cilde yüksek nem verirken, SPF15 ile cildi zararlı ultraviyole ışınlarından koruyor. Islak ve kuru kullanılabilme özelliğinden dolayı kapatıcılığı ayarlanabiliyor. 

“Işıltılı bir bitiş için Nars Mie Kabuki fırça ile uygulama yapın. Orta dereceli bir kapatıcılık için Nars Kabuki Mizubake fırçayı kullanın. Maksimum kapatıcılık için süngeri nemli kullanın ve yüzün merkezinden dışarı doğru uygulama yaparak sürün.” Jake Broullard, makyaj artisti.

 

Cildi parlak gösterir / Shiseido Advanced Hydro Liquid Compact SPF10 

Cilde nem ve parlaklık veren kompakt fondötendir. Yumuşak ve ışıltılı bir cilt yaratır. Zengin nem içeriği bulunan kompakt fondöten içindeki krem, ışık saçan ve parlak bir cilt tonu için ciltte yumuşak bir şekilde kayar. Cilde sürekli nem sağlar ve gün boyunca buğulu ve parlak bir görünümü korur. Mükemmel bir şekilde eşit bir uygulama için kremsi dokusu sayesinde kolayca yayılır. 
 

En kuru ciltler bile kullanabilir / Shiseido Perfect Smoothing Compact Foundation SPF15

Shiseido Perfect Smoothing Compact Foundation SPF15, en kuru cilt tiplerine bile eşit şekilde yayılır. Cildi pürüzsüz ve kadife gibi yapar. Bütün cilt dokularına, en kuru cilt tiplerine bile eşit bir şekilde yayılması için Micro-Coating Technology ve Flexible Smoothing Powder’la formüle edilmiş son derece ince bir pudra fondötendir. 

 

 

Pudra fondöten nasıl kullanılır?
 

Bir üründen beklenen üstün performansı almak için onu en doğru şekilde kullanmayı bilmek gerekir. Moda haftalarında ünlü modacıların podyum makyajlarını ve ünlü yıldızların çekim makyajlarını yapan Nars’ın Uluslararası Makyaj Artisti Sado Ito, kompakt fondöteni mükemmel kullanmanın yollarını şöyle özetledi:

 

1- Önce makyaj bazı: Cildi önce baz sürerek makyaja hazırlayın. Baz, cildi düzgünleştirir ve pürüzsüz bir zemin yaratır. Mükemmel sonuç veren ürün Nars Pore Refining Primer’ı deneyebilirsiniz.

 

2- Kapatıcı: Bazdan sonra kapatıcı ile ciltte varsa kızarıklık, koyu halka veya sivilce lekelerini kapatın. Özellikle göz çevresini kapatıcı ile aydınlatmayı unutmayın. Nars Radiant Creamy Concealer hem göz çevresini aydınlatır, hem de lekeleri çok iyi kapatır.

 

3- Kadife gibi pürüzsüz bir tuval için: Pudra fondötenden önce kapatıcı uygulamak, sonraki uygulamanın çok daha pürüzsüz olmasını sağlar. 

 

4- İçten dışa doğru uygulama: Pürüzsüz bir bitiş için süngeri yüzün merkezinden dışa doğru hafif dokunuşlarla uygulayın.

 

5- Parlak bir bir görünüm için: Pudra fırçasıyla yüzünüzü süpürür gibi fazlalıkları alın ve dairesel hareketlerle fırçayı cilde sürün. Nars #10 Powder Brush’ı bu üründe rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

6- Kusursuz bir görünüm için: Avuç içlerinizle hafifçe yüzünüze bastırın ve ürünü sabitleyin.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ