Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ELA GÖZLÜLER NASIL MAKYAJ YAPMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
CLIMAX EYELINER
NARS
Climax Likit Eyeliner
1.300,00 TL
CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara
1.420,00 TL
VOYAGEUR EYESHADOW PALETTE
NARS
Voyageur 6’lı Far Paleti - Quartz
1.650,00 TL
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL 795,00 TL
DUO EYESHADOW
NARS
Yeni İkili Far
1.450,00 TL

Göz Makyajı

ELA GÖZLÜLER NASIL MAKYAJ YAPMALI?

  • Haziran 26, 2020

Ela gözlere sahip olanların, göz renkleri değişken olduğundan makyajlarını yaparken kullandıkları renkler çok önemlidir. Özellikle, mor ve mürdüm tonları bu gözlere çok yakışır. Çünkü gözlerini daha parlak ve daha yeşil gösterir. Ama sadece bu kadar değil elbette! 

 

Ela gözler için makyajda tercih edilecek en iyi tonlar; toprak renkleri, mavi, mor, yeşil ve gri gibi renklerdir. Bu gözlere en yakışan göz makyajı tonlarından biri de laciverttir. Lacivert göz makyajı ile gözlerinize derinlik kazandırabilirsiniz. Gözlerinizi öne çıkarmak için her zaman koyu tonları tercih edin.

 

Ela gözlülere en yakışan far renkleri

 

- Mor, mürdüm ve eflatun tonları, ela gözlerin yeşil tarafını belirgin olarak vurgular. Bu renk farların koyu tonları gözlerinizi yeşil gibi gösterebilir. Nars Duo Eyeshadow ikili farlardan Indes Galantes (Metal Grisi/Mat Mürdüm) rengi size çok yakışacaktır. 

 

Nars Duo Eyeshadow Indes Glantes

 

- Altın sarısı ve bronz tonlar ela göz rengine paralel renklerdir. Altın rengi far ve bronz tonları bir araya getirip denediğinizde gözlerinizin ne kadar güzel göründüğünü göreceksiniz. Nars Velvet Shadow Stick ‘Siros’ bronz renkli stik fara mutlaka sahip olmalısınız.

 

- Metalik gri, füme ve gümüş rengi gözleri ışıltılı göstermeyi sağlayan bir diğer büyülü dokunuştur. Gözlerinizi ön plana çıkartmak istiyorsanız, metalik farları kullanmaktan kaçınmayın. Gri ve tonlarındaki farları makyaj çantanızdan ayırmayın. Nars Dual Intensity Eyeshadow Lysithea (gümüş gri) far, gözlerinize en yakışan farlardan biri olacak.

 

Nars Dual Intensity Lysithea

 

- Ela gözlerle pembe tonlar da çok iyi gider. Nars Shimmer Eyeshadow ‘Valhalla’ ışıltılı gül pembe tekli far, ela gözlerle en uyumlu pembelerden biridir.

 

- Ela ile kahverenginin zıtlık özelliği olduğu için, gözleriniz kahverengi tonlu bir göz makyajından sonra mükemmel derecede ön plana çıkacaktır. Nars Duo Eyeshadow Isolde ikili fara mutlaka bir göz atın. Kahvemsi bakır nefis bir ikili far rengidir. 


Nars Duo Eyeshadow Isolde
 

Ela gözlere özel makyaj

 

Ela gözlülere en yakışan renklerden biri lacivert dedik. Hadi gelin ela gözlere lacivert göz makyajı nasıl yapılır, size onu anlatalım. Bu makyajı gece makyajı olarak tercih edebilirsiniz. 

 

Peki, gece mavisi göz makyajına nasıl başlanmalı?

 

Lacivert tonlarda göz makyajı yapmadan önce ten makyajınızı yapın. Cildinizin mükemmel olması gerek. Bu yüzden baz ve fondöten kullanarak cildi kusursuzlaştırın. Boynunuz ve yüz arasında ton farkı olmamasına dikkat edin, hatta fondöteni sürerken boynunuza doğru da biraz kaydırın.

 

Cildin kusursuz olması neden önemli?

 

Gözlerde yoğun bir renk kullanılacaksa, odak noktası tamamen burası olacaktır. Ve düzgün, homojen bir ciltte, göz makyajları daha iyi görünür. 

 

Makyaja başlıyoruz... Neler yapalım?

 

- Göz kapağına Nars Velvet Shadow Stick ‘Glenan’ lacivert stick farını komple yayın. Kremsi yapıda olduğu için çok iyi dağıtın. Güçlü bir renk olduğu için, gece makyajında çok idealdir. Kaş altına kadar rengi kaydırabilirsiniz. Biraz ‘smoky’ bir görünüm olur böylece...

 

- Sonra çarpıcı bir etki yaratmak için göz pınarlarına açık renkli aydınlatıcı far sürün. Ve 2 rengin iç içe geçmesini sağlayın, fırça ile üzerinden geçin. Kaş altına da biraz aydınlık verin. Bu, göz kapağındaki farın çok daha iyi görünmesini sağlar. 

 

- Göz içine siyah kalem çekin. Nars Velvet Eyeliner ‘Black Moon’ siyah göz kalemi, makyajın etkisini arttırır. Gece makyajında mutlaka kullanın. Sonra mavi farı alt kirpik diplerine de çok hafif uygulayın.

 

Nars Audacious siyah maskarayı kirpiklerinize bolca uygulayın.


Nars Audacious Mascara
 

En önemli püf noktası nedir?

 

Gözü daha iri, çekik ve etkileyici göstermek için gözün dış köşelerinde farı mutlaka kullanın. Badem göz etkisi yaratır. Buraya far sürdükten sonra fırça ile yukarı doğru hafifçe rengi çekerek dağıtırsanız bu efekti elde etmiş olursunuz. 

 

Ruja geldik...

 

Kesinlikle ve kesinlikle koyu renklerden uzak durulmalı. Yumuşak pembe, hafif renkli rujlar sürülmeli bu göz makyajında...

 

Göz makyajı hakkında daha detaylı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ