Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
Yağlı Ciltler Fondötensiz Makyaj Nasıl Yapar? Hamiyet Akpınar
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SOFT MATTE COMPLETE CONCEALER
NARS
Doğal Görünümlü Yüksek Örtücülük Sağlayan Kapatıcı
1.540,00 TL
BLUSH
NARS
Allık
1.770,00 TL

Fondöten

Yağlı Ciltler Fondötensiz Makyaj Nasıl Yapar? Hamiyet Akpınar

  • Temmuz 12, 2020

 

Yağlı ciltler fondötensiz nasıl makyaj yapmalı ve hangi ürünleri kullanmalı sorularının cevabını ünlü makyaj artisti Hamiyet Akpınar paylaşıyor.

 

Göz altına nemlendirici ve yüze yağ dengeleyici primer sürerek başlıyoruz.  Fondötensiz bir makyaj yapacağımız için bu ürün gözenekleri kapatmada bize yardımcı oluyor.  Yumuşak bir fırça ile göz altlarına ten rengi ile uyumlu olan kapatıcıyı hafifçe sürüyoruz.  Bu kapatıcı ile aynı zamanda yüzünüzde bulunan kızarıklık ve lekeleri de kapatabilirsiniz.  Kapatıcıyı tutma ve parlaklık verme amaçlı olarak da cilde hafifçe pudra sürüyoruz.

 

Bu makyaj gündüz kullanıma uygun olduğu için göz kapalarına açık tonlarda bir far sürerek devam ediyoruz.  Farın tutması için de bronzlaştırıcı tonunda bir far seçerek gözün katlanma bölgesine gölge yapıyoruz.  Buradaki amaç bronzlaştırıyı far gibi kullanmaktansa göze derinlik vermektir.  Bu uygulamayı göz altına da hafifçe uygulayabilir ve gözü büyütmek istiyorsanız göz içine ten rengi bir kalem sürebilirsiniz.  Gözün daha da derinleşmesi için dış kısımlarına biraz daha koyu ama yine de açık tonlarda far sürüyoruz.  Gözü büyütmek için ise göz pınarlarına zarif bir şekilde aydınlatıcı sürüyoruz.

 

Sonrasında kirpiklerin dip noktalarından başlayarak zikzak hareketlerle maskaramızı sürüyoruz.  Kaşları belirginleştirmek için de hafifçe seyrek bulunan yerleri kalemle dolduruyoruz.  Gündüz makyajı olduğu için aşırı doldurmamaya özen gösteriyoruz.

 

Kontür uygulaması yapmadığımız için allığı daha keskin bir şekilde sürüyoruz.  Allığı sürerken kapatıcıyı sıyırmamaya dikkat etmemiz gerektiğinden, tampon hareketlerle uyguluyoruz ve az olsa da allığın üst bölgesine kuru aydınlatıcı sürüyoruz.  Hamiyet Hanım yağlı cilde sahip bayanların aydınlatıcıyı fazla uygulamadan, dikkatli bir şekilde kullanması gerektiğini vurguluyor.

 

Şeftali tonlarındaki ruju keskin olmaması için parmak yardımı ve tampon hareketlerle sürüp fırça ile şekillendirerek makyajımızı bitiriyoruz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ